Keurmerken Taxatie

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende taxatie keurmerken in de Nederlandse taxatiebranche:

Stichting VastgoedCert

Aangezien taxateur niet een beschermd beroep is in Nederland en iedereen zichzelf dus een taxateur mag noemen is het aan te raden om voor een geregistreerde taxateur te kiezen. Vanaf 2004 is VastgoedCert hét kwaliteitsregister van taxateurs. De aangesloten taxateurs zijn verplicht om aan de hoge eisen te voldoen willen zij bij VastgoedCert staan ingeschreven. Op deze manier garandeert VastgoedCert taxateurs van een uitmuntende kwaliteit. En zo weet u altijd dat u de juiste taxateur in huis haalt.

Stichting VastgoedCert is ontstaan uit de voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

RVT is een voorbeeld van een branchevereniging voor taxateurs. Het doel van de vereniging is om voor een hoge standaard te zorgen voor de taxatierapporten van de aangesloten taxateurs. De RVT-taxateurs bezitten veel informatie en kennis over de wijken en de regio waarin zij taxeren en daardoor kunnen zij over het algemeen goed bepalen wat de invloed van externe factoren is op de waarde van uw woning. Hoe de waarde van uw woning is berekend kan door een RVT taxateur altijd precies worden uitgelegd. Een RVT-taxateur is altijd op de hoogte van de meest actuele plannen en voorschriften van de gemeente.  

Meer weten over keurmerken taxatie of wilt u weten welk keurmerk voor u van belang is? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*