Taxatie Informatie

Wij van Taxatie Groningen willen u graag alle benodigde taxatie informatie leveren om u zo veel mogelijk kennis over het taxeren te bieden. Zo hopen wij u tevens een duidelijk overzicht te bieden in onze werkzaamheden. Dankzij onze taxatie informatie zult u ook de inhoud van het taxatierapport beter begrijpen. Wij vinden het belangrijk om transparantie uit te stralen en bieden onze klanten hierom zo veel mogelijk helderheid en inzicht in onze werkzaamheden. In de onderstaande taxatie informatie is het hele proces stap voor stap uitgelegd. Ook zijn onderwerpen met betrekking tot het taxeren van een object die wij als belangrijk beschouwen uitgelicht.

Wat is een Taxatie?

Bij een taxatie wordt de waarde van een object bepaald, in dit geval voornamelijk een woning of bedrijfspand. De taxaties van Taxatie Groningen worden enkel uitgevoerd door ervaren, erkende en onafhankelijke taxateurs. Een vaak voorkomender reden voor een taxatie is wanneer u een object wilt verkopen of wilt verzekeren. Meer informatie over taxaties.

Informatie over het taxatierapport

Het taxatierapport bestaat uit verschillende gegevens over het getaxeerde object. Een van de belangrijkste van deze gegevens is natuurlijk de waarde van uw woning.  Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie

Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom u een taxatie nodig zou kunnen hebben. Om u een heldere beeld te geven van wanneer u eventueel een taxateur nodig zou kunnen hebben geven wij u graag een aantal voorbeelden.

Informatie over soorten taxaties

Er zijn verschillende soorten taxaties. Taxateurs schatten de waarde van uiteenlopende objecten (bedrijfspanden, woningen, kunstvoorwerpen, ect.) voor verschillende doeleinden (verkoop, verhuur, aankoop). Op deze site kunt u meer informatie vinden over taxaties van woonhuizen (voor particulieren) en bedrijfspanden (ondernemers). Meer informatie over de soorten taxaties.

Taxatie woonhuis

In het taxatierapport staat de waarde van uw woning vermeld. Het taxatierapport is altijd noodzakelijk om hypotheekverstrekkers de waarde van uw woning te kunnen garanderen. Bij Taxatie Groningen kunt u er van op aan dat iedere taxatie wordt uitgevoerd door een erkende en professionele taxateur.

Redenen taxatie Woning

Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom u een taxatie nodig zou kunnen hebben. Bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek of voor de verdeling van een erfenis of bij een scheiding. Ook zou u een taxatie kunnen laten uitvoeren omdat u het oneens bent met de huidige WOZ-waarde.

Met de WOZ-waarde kan de gemeente bepalen hoeveel belasting u aan onroerende zaken moet betalen. Wanneer u in het bezit bent van een contra-taxatie kunt u de tegen de huidige WOZ-waarde in beroep gaan.

Taxatierapport woning

Er zijn veel factoren die meebepalen in de taxatie van een woning. Hieronder vindt u een lijst van factoren die uitgebreid worden beschreven in het taxatierapport van Taxatie Groningen:

 •         Aanwezigheid van een balkon, een garage, een tuin, een parkeerplaats, etc.
 •         Ligging van uw woning(dorp/stad en wijk/buurt)
 •         De indeling van uw woning
 •         De grootte van uw woning
 •         De kwaliteit, onderhoudsstaat en constructie van de gebruikte materialen
 •         Omgeving(verbinding met snelwegen, bestemmingsplan, winkelcentra en andere faciliteiten)
 •         Energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie
 •         Asbest of bodemverontreiniging  
 •         Voorzieningen

Meer informatie over de taxatie van een woonhuis.

Taxatie bedrijfspand

Bij het opstellen van een correcte balans is het belangrijk om de precieze waarde van het bedrijfspand te weten. Voor sommige balansen is het zelfs het geval dat het verplicht is om een taxatie van het bedrijfspand te laten verrichten.

Meer informatie over de taxatie van een bedrijfspand.

Informatie over verschotten

Verschotten zijn de extra kosten die een taxateur kan maken tijdens het taxeren van een woning. Deze kosten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Informatie opvragen bij het kadaster kan een van de redenen zijn waardoor een taxateur extra kosten zou maken. Net als wanneer er informatie opgevraagd moet worden om te onderzoeken of de waarde van het huis beïnvloed kan worden door externe factoren.

Meer informatie over de verschotten.

Informatie over keurmerken taxatie

Aangezien taxateur niet een beschermd beroep is in Nederland en iedereen zichzelf dus een taxateur mag noemen is het aan te raden om voor een geregistreerde taxateur te kiezen. Vanaf 2004 is VastgoedCert hét kwaliteitsregister van taxateurs.

Meer informatie over de keurmerken.

Taxatie begrippen

Het leveren van kwaliteit vinden wij bij Taxatie Groningen één van de belangrijkste punten. Om onze klanten onze hoogstaande kwaliteit te garanderen bieden wij een Taxatie Garantie op al onze taxatierapporten. De volgende punten vallen binnen onze Taxatie Garantie:

Meer informatie over de begrippen.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*