Redenen Voor Een Taxatie

Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom u een taxatie nodig zou kunnen hebben. Om u een heldere beeld te geven van wanneer u eventueel een taxateur nodig zou kunnen hebben ziet u hieronder een aantal voorbeelden:

 •         Bij het kopen of verkopen van een woning.
 •         Wanneer u bezitting heeft te verdelen.
 •         Wanneer u uw bezittingen opgeeft in uw belastingopgave.
 •         Bij het bepalen van de herbouwwaarde.
 •         Als u een beroep indient tegen een nieuwe WOZ-waarde.
 •         Bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek.

Het kopen van een huis

De eerste stap die u maakt bij het kopen van een huis is om een hypotheekadviseur te laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen. Dit doet u zodat u vervolgens weet in welke prijscategorie u een huis kunt gaan zoeken. Wanneer u een huis heeft gevonden kunt u deze laten taxeren om een exact beeld te krijgen van het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Aan de hand hiervan kunt u bepalen of de woning voldoet aan uw verwachtingen.

Het aanvragen van een hypotheek

Wanneer u bij het aanvragen van een hypotheek over een taxatierapport beschikt is dit een groot voordeel. U kunt met het onafhankelijke en betrouwbare taxatierapport de hypotheekverstrekker zekerheid bieden. Dit biedt de hypotheekverstrekker namelijk de zekerheid dat de woning in kwestie een bepaalde waarde heeft. Met deze gegevens kan de hypotheekverstrekker dus probleemloos een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Wanneer u een woning aan iemand overdraagt dan doen draagt u eigenlijk een bepaalde waarde aan iemand over. Hier moet u volgens de Nederlandse wet een percentage belasting over betalen. Een taxatierapport geeft een indicatie van hoeveel u ongeveer aan belasting zult moeten gaan betalen.

Successierechten

Successierechten zijn een vorm van belasting die wordt geheven over een erfenis. Op het moment dat u een woning erft wordt er aan de belastingdienst doorgegeven wat de waarde van de desbetreffende woning is. Op dit moment wordt met een onafhankelijke taxatie de waarde van een woning bepaald.

Meer weten over de redenen voor een taxatie? Neem dan contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*